top of page

Scenografisk univers Tåstrup Børnebibliotek

Til Tåstrup Bibliotek har Alba Nowik Production skabt et scenografisk univers, hvor børn og unge kan tage på rejse i litteraturens verden.

 

Indretningen er opbygget med en central legezone omkring det, vi kalder Sprogskibet. Idéen er at lade børnene lege og rejse med sproget. I førerhuset kan man skrive breve, der sendes rundt i biblioteket. Man kan stave på væggen, koge suppe på alfabetet og gå på opdagelse i overraskelsesskabene. Løbende flytter et nyt børnebogsunivers ind i Sprogskibets bagende.

Til indretningen er skabt en maskot-karakter - læse ræven med sine rævlinger. Ræven kan man lege og læse med, og rævlingerne vil helt sikkert gemme sig forskellige steder i biblioteket.

Til de større børn er der en egen togvogn, hvor de kan trække sig til side og finde lige netop de serier, der appellerer til dem. I mellemtrins-afdelingen er de eksisterende reoler brugt som base for indretningen. Disse er dekoreret med udskæringer og top-relieffer inspireret af bogforsider.

Udover at tilføre et nybygget univers, har opgaven været at om-disponere rummene, hvilket bl.a. har resulteret i at bibliotekets indgangsparti er blevet et indbydende bogmarked.

 

Indretningen er special designet og bygget til biblioteket. Hele produktionen er varetaget af Alba Nowik Production.

Kaskelotternes Sang

Sanseinstallation Kaskelotternes Sang er lavet til Fang Fortællingen, som er et omrejsende udstillingskoncept. I installationen kan du høre hvalerne synge med hinanden. Hver hval har et soundtrack forskelligt fra de andre. Du kan også fodre hvalerne med blæksprutter eller spille lyn teater med dem, ved at finde det medfølgende lynteater manuskript. Hvis du da ikke bare vil lege, at du har en flok hvaler og er direktør i et spektakulært hval cirkus, hvor venner og fjender udfolder sig.

Monster Horsens

På gågaden i Horsens har der hele sommeren 2019 boet et monster. Faktisk er det blevet til tre monstre. Monsterinstallationen er fylder 3x3x3 meter og er en sammenfletning af tre gigantiske monstre. Installationen er lavet i malede textiler.

Fortællehule Glostrup Bibliotek

På Glostrup bibliotek har Alba Nowik skabt en inspirerende og indbydende atmosfære omkring en fleksibel fortællehule.

Fortællehulen skal dels være en indbydende ramme for brugernes egne fortælle-oplevelser og dels fungere som ”scene” for fortælle arrangementer.

Skill Swop

Skill Swop er et lokalt-forankret koncept, der går ud på at synliggøre skills/færdigheder i Hedehusene og Charlottekvarteret. Både skills man er god til, og skills man ikke ved, man har. Alba Nowik har lavet scenografisk design til indretningen af Skill Bank på hovedgaden i Hedehusene.

Ord der skaber.....

En scenografisk installation til Lys over Lolland. Installationen er lavet for at fremkalde og fejre ordets kraft. Den er lavet i forbindelse med en stor scenografiudstilling på Holeby Papirfabrik på Lolland. I installationenen er præsenteret 14 ritualer, der alle har ord og bogstaver som centrale elementer. Se flere billeder her

Når Julenat forvandler sig.

Som en del af Julekalender-udstillingen 24 hemmeligheder (Børnekulturhus Amar + Zebu), lavede Alba Nowik låge nr. 13. Installationen hed "Når julenat forvandler sig" og er en fantasi over Selma Lagerlöfs "Legenden om Julerosen". Installationen gemte hemmeligheder bag låger og i skrin som fremkaldte et særligt lys eller lyden af fuglesang i vintertableauet.

Det skæve slot

Det skæve slot hed total-scenografien til Børnekulturhus Amar's åbning. Her skabte vi en slotshave med sommerfugle himmel af drage-ophæng over en have med gigant spire. Et balsals display hvor publikum kunne iscenesætte sig selv som konger og dronninger, samt kostumer og dukker der kunne bebo slottet.

Himmeldalen og Skyggekupler

Under EU's handicap år 2004 total-iscenesatte vi Københavns Rådhushal til et himmelunivers, med sanselige installationer og workshops til handicappede børn. Universet hed Himmeldalen og bestod af en himmelkuppel for hver af kommunens forvaltninger samt scene og workshopområder.

Siden er kuplerne brugt til bl.a. Skyggologisk testcenter. Her har de fungeret som skyggelærred. Kuplerne kan stadig anvendes til forskellige sammenhænge og måler 3 m i diameter. Se flere billeder her

Masser af mus

En installation om Hjem på Børnekulturanstalten Vesterbro. Her var 8 kunstnere og scenografer inviteret til at komme med deres bud på hvad hjem er. Mit hjem var beboet af mus....

Make Dragon – Love your potential

Et projekt om samskabelse og en bæredygtig indretningen af byen og dens kulturrum. Under Love Harbour festivallen har de besøgende kunne deltage i at skabe eventets scenografi: en 20 meter lang sødrage af genbrugsmaterialer.

​​

Joystick - co-scenografi

Publikumskabt scenografi. Under udviklingsprojektet Musikalsk Oplevelsesdesign ved MEDEA (Malmö Högskola) udvikledes en række events, der på nye måder skulle engagere og inddrage publikum. Til dette formål udviklede vi pixel konceptet, som inviterede publikum til at skabe en scenografisk ramme for Joystick koncerterne på Malmø Symfoniorkester. Se flere billeder her

Jubilæum Filmskolen - eventscenografi

I forskellige anledninger har Alba Nowik skabt de sceografiske rammer omkring en events. Eksempelvis
Den Danske filmskoles 40 års jubilæum, der iscenesattes som en Fillini-film. Se arkivbillederne her

Please reload

bottom of page